Étcsokoládés-Epres Tart



Hozzávalók:

  • 25 dkg zabkeksz

  • 10 dkg vaj

  • 1 ek. holland kakaópor

  • 30 dkg jó minőségű étcsokoládé

  • 2,5 dl tejszín

  • 40 dkg eper

  • 24 cm-es tortaforma


Elkészítés:

  • A zabkekszet robotgépbe ledaráljuk, vagy zacskóba rakva, nyújtófával összetörjük. A kakaóport is hozzá keverjük.

  • A vajat megolvasztjuk és összekeverjük a kekszmorzsával, majd a tortaformába nyomkodjuk, ügyelve arra, hogy peremet is készítsünk neki. Fél órára rakjuk hűtőbe, hogy megdermedjen.

  • A tejszínt felforrósítjuk és ráöntjük a kockákra tördelt csokoládéra. Addig keverjük, míg teljesen homogén masszát nem kapunk. A csoki krémet ráöntjük a kekszes alapunkra, egyenletesen eloszlatjuk és pár órán keresztül hűtőben pihentetjük, amíg meg nem szilárdul.

  • Feldarabolt eperrel a tetején tálaljuk.


232 megtekintés
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2018 by Szabó Benedek. Proudly created with Wix.com