100 éves Focacia Barese


Focaccia Barese recept egy olasz pizza mester nagymamájától.


Hozzávalók:

  • 200g víz

  • 200g + 60g liszt (a pizzaliszt a legjobb)

  • 5g szárított élesztő

  • 5g méz

  • 8g só

  • olívaolaj

  • kb. 10 db koktélparadicsom

  • olívabogyó

  • oregánó és só a tetejére


Elkészítés:

  • A langyos vízbe elkeverjük az élsztőt és a mézet. Hagyjuk pár percig, hogy felfusson, majd hozzákeverjük a 200g liszthez. Nagyon ragadni fog, de próbáljuk meg jól összedolgozni.

  • Légmentesen lefedve 1 órát kelesztjük, ezután egy éjszakára a hűtőbe pihentetjük.

  • A tésztához hozzádolgozzuk a 60g lisztet és a 8g sót, így is ragadni fog, de igyekezzünk minél simábbra dolgozni. Olívaolajos tálba rakjuk és lefedve 2 órát kelesztjük.

  • Olajos kézzel kicsit átgyúrjuk és labdát formálunk belőle. Újabb 1 órát kelesztjük.

  • A tésztát ketté választjuk és egy-egy olívaolajjal kikent 20 cm-es tepsibe vagy tortaformába helyezzük őket. Nyilván tepsibe egy nagyobbat is lehet csinálni :) Lefedve még 1 órát kelesztjük.

  • A koktélparadicsomokat kézzel félbetörjük és a focacciaba nyomjuk, az olívabogyókat is belenyomkodjuk. Megszórjuk oregánóval és sóval, meglocsoljuk olívaolajjal. Lefedve 30 percet kelesztjük.

  • Előmelegített sütőben 250°C-on, légkeverésen kb. 15 percig sütjük!



111 megtekintés
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2018 by Szabó Benedek. Proudly created with Wix.com