Epres Csiga Mascarponéval



Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt

  • 3 dl tej

  • 30 g élesztő

  • 2 ek. cukor

  • 10 dkg vaj

  • 1 tojás

  • 1 csipet só

  • 25 dkg mascarpone

  • 10 dkg vaníliás cukor

  • 70 g apróra darabolt eper

  • 3 ek. porcukor

  • fél citrom leve és reszelt héja


Elkészítés:

  • A langyos tejbe belekeverjük a 2 ek. cukrot és az élesztőt, állni hagyjuk, amíg fel nem fut.

  • A lisztből, vajból, tojásból, csipetnyi sóból és az élesztős tejből puha tésztát gyúrunk.

  • Lefedve egy órát kelesztjük.

  • Ha a tészta megkelt, kb. fél cm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a tésztát annyi mascarponéval, hogy majd a cukor bele tudjon ragadni, kb. mintha egy szelet kenyeret akarnánk megvajazni. Rászorjuk a 10 dkg vaníliás cukrot és az epret.

  • Szorosan feltekerjük, 3 cm vastag szeleteket vágunk és kivajazott tepsibe helyezzük őket. Rakjuk őket közel egymáshoz, hogy majd összesüljenek és kevésbé száradjanak ki.

  • A tepsibe telepített csigákat lefedve még fél órát hagyjuk kelni.

  • Előmelegített sütőben 180°-on 25-30 perc alatt készre sütjük.

  • A maradék mascarponét, 3 ek. porcukrot, a fél citrom levét és héjját kikeverjük majd a még meleg csigák tetejére kenjük.

55 megtekintés
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2018 by Szabó Benedek. Proudly created with Wix.com