Epres-Habos Piskótatekercs

Frissítve: máj 17


Hozzávalók:

  • 6 tojás

  • 6 ek. finomliszt

  • 6 ek. porcukor

  • 1,5-2 dl habtejszín

  • 2 ek. porcukor

  • 1 tasak habfixáló

  • eperlekvár


Elkészítés:

  • Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjéket a 6 ek. porcukorral verjük kemény habbá. Keverjük a habhoz a tojássárgákat is, majd szitáljuk hozzá a lisztet és óvatosan forgassuk bele.

  • Sütőpapírral bélelt tepsibe, vékonyan egyengessük el.

  • 180°C-on 10 perc alatt süssük aranybarnára.

  • Amíg meleg, helyezzük egy nedves konyharuhára és tekerjük fel. Így hagyjuk teljesen kihűlni.

  • Habtejszínt a 2 ek. porcukorral és a habfixálóval verjük kemény habbá.

  • A piskótát gongyöljük ki, kenjük meg eperlekvárral és a tejszínhabbal, majd tekerjük fel.

  • Porcukorral megszórva tálaljuk.


125 megtekintés
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2018 by Szabó Benedek. Proudly created with Wix.com