Falafel
Frissítve: 2020. máj 17.

Hozzávakók:
2 csicseriborsó konzerv
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
2 tk. őrölt kömény
2 csipet cayenne bors
1 marék petrezselyem
1 tk. sütőpor
4-5 ek. liszt
só
bors
olaj a sütéshez (én sütőbe sütöttem, szóval nem használtam)
Elkészítés:
A csicseriborsóról leöntjük a levét és folyó víz alatt átmossuk, majd egy tálba öntjük.
A hagymákat felaprítjuk és a többi hozzávalóval együtt a csicseriborsóhoz adjuk.
Botmixerrel pépesre turmixoljuk.
Vizes kézzel kis golyókat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, majd 180°C-on 30-35 percig sütjük. Vagy forró olajban sütjük ki a falafelt.
Én basmati rizzsel és zöldségekkel tálaltam.
55 megtekintés0 hozzászólás