Falafel

Frissítve: máj 17


Hozzávakók:

  • 2 csicseriborsó konzerv

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1-2 gerezd fokhagyma

  • 2 tk. őrölt kömény

  • 2 csipet cayenne bors

  • 1 marék petrezselyem

  • 1 tk. sütőpor

  • 4-5 ek. liszt

  • bors

  • olaj a sütéshez (én sütőbe sütöttem, szóval nem használtam)


Elkészítés:

  • A csicseriborsóról leöntjük a levét és folyó víz alatt átmossuk, majd egy tálba öntjük.

  • A hagymákat felaprítjuk és a többi hozzávalóval együtt a csicseriborsóhoz adjuk.

  • Botmixerrel pépesre turmixoljuk.

  • Vizes kézzel kis golyókat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, majd 180°C-on 30-35 percig sütjük. Vagy forró olajban sütjük ki a falafelt.

  • Én basmati rizzsel és zöldségekkel tálaltam.

47 megtekintés
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2018 by Szabó Benedek. Proudly created with Wix.com