Olívás Focaccia, Olasz Lepénykenyér

Frissítve: máj 17


Hozzávalók:

  • 650 g kenyérlisz

  • 300 g pizzaliszt

  • 5 dl langyos víz

  • 15 g friss élszető

  • 1 ek. só

  • 2 ek. olíva olja

  • olívabogyó ízlés szerint

  • rozmaring ízlés szerint

Elkészítés:

  • Az élesztőt belekeverjük a langyos vízbe, félrerakjuk.

  • A két féle lisztet és az evőkanálnyi sót összekeverjük egy nagy tálba, majd hozzáöntjük az élesztős vizet.

  • 10 perc alatt sima tésztává gyúrjuk.

  • Nedves, langyos konyharuhával letakarva 45 percig kelesztjük.

  • A megkelt tésztánkat kézzel, egy kiolajozott nagy tepsibe simítjük, majd az ujjbegyeinkkel kis mélyedéseket nyomkodunk bele. Az olívabogyókat és a rozmaringot is belenyomjuk a tésztába és megkenjük egy evőkanálnyi olívaolajjal.

  • Nedves, meleg konyharuhával letakarva 45 percig kelesztjük, addig előmelegítjük a sütőt 200°-c-ra.

  • Az előmelegített sütőbe kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

  • Egy evőkanál olívaolajat és ugyanennyi vizet összekeverünk és a még forró focacciankat megkenjük vele. Megszórjuk egy csipetnyi sóval.

  • Langyosan tálaljük.

356 megtekintés
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2018 by Szabó Benedek. Proudly created with Wix.com