Gm. Csokis-Körtés Sütemény

Frissítve: máj 17


Hozzávalók:

  • 10 dkg étcsokoládé (min. 60%-os)

  • 10 dkg vaj

  • 5 dkg cukor

  • 1 zacskó burbon vaníliás cukor

  • 3 db tojás

  • 5 dkg darabolt dió

  • 2 közepes körte


Elkészítés:

  • Egy kis tepsit vagy tortaformát sütőpapírral kibélelünk, a sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

  • A csokoládét és a vajat vízgőz felett megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. Közben a tojássárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral keménnyé, sápadt színűvé verjük, és hozzáadagoljuk a csokoládés masszához.

  • A továbbiakban a tojásfehérjét verjük keményre, majd szépen fokozatosan hozzákeverjük a csokis-tojásos tésztához.

  • Tepsibe öntjük a masszát, majd a megmosott, kimagozott és felnegyedelt körtéket egyenletesen elhelyezve a tésztába nyomjuk, úgy, hogy a felig kilátszódjanak. Megszórjuk a feldarabolt dióval.

  • 25-30 percig sütjük, miután kihűlt felszeleteljük és tálaljuk.

144 megtekintés
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2018 by Szabó Benedek. Proudly created with Wix.com