Gm. Csokis-Körtés Sütemény
Frissítve: 2020. máj 17.

Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé (min. 60%-os)
10 dkg vaj
5 dkg cukor
1 zacskó burbon vaníliás cukor
3 db tojás
5 dkg darabolt dió
2 közepes körte
Elkészítés:
Egy kis tepsit vagy tortaformát sütőpapírral kibélelünk, a sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A csokoládét és a vajat vízgőz felett megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. Közben a tojássárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral keménnyé, sápadt színűvé verjük, és hozzáadagoljuk a csokoládés masszához.
A továbbiakban a tojásfehérjét verjük keményre, majd szépen fokozatosan hozzákeverjük a csokis-tojásos tésztához.
Tepsibe öntjük a masszát, majd a megmosott, kimagozott és felnegyedelt körtéket egyenletesen elhelyezve a tésztába nyomjuk, úgy, hogy a felig kilátszódjanak. Megszórjuk a feldarabolt dióval.
25-30 percig sütjük, miután kihűlt felszeleteljük és tálaljuk.