Kakaós Csiga

Frissítve: máj 17



Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt

  • 3 dl tej

  • 3 dkg élesztő

  • 8 dkg cukor

  • 1 tk. só

  • 5 dkg vaj

  • 1 tojás a tetejére


A töltelékhez:

  • 5 dkg vaj

  • 7 dkg holland kakaópor

  • 10 cukor


Elkészítés:

  • A langyos tejbe elkeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni.

  • A liszthez hozzá adjuk a puha vajat, sót és a felfutott cukros tejet is. Puha tésztát gyúrunk belőle. Liszttől függően lehet, hogy még kell hozzá adni egy kis tejet.

  • Letakarva 20-30 percet hagyjuk meleg helyen kelni.

  • A tésztából 1- 0.5-cm vastag téglalapot nyújtunk.

  • Felolvasztjuk a vajat és megkenjük vele a téglalapunkat. A kakaóport és a cukrot összekeverjük és egyenletesen rászorjuk a tésztára. A feldarabolt csokival is így járunk el.

  • A tésztát szorosan feltekerük, majd 2 cm széles szeleteket vágunk belőle.

  • Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a csigákat, letakarva 20-30 percet kelesztjük, megkenjük tojással és 180°C-on aranybarnára sütjük.


209 megtekintés
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2018 by Szabó Benedek. Proudly created with Wix.com