Krumplis Pogácsa Recept





Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli

  • 60 dkg liszt

  • 15 dkg margarin vagy zsír

  • 25 g élesztő

  • 1 bögre tej

  • 1 tojás +1 a tetejére

  • 1 ek. só

  • 1 tk. cukor


Elkészítés:

  • A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és összetörjük. Hagyjuk kihűlni.

  • A langyos tejbe elkeverjük a cukrot és az élesztőt, félrerakjuk, hogy felfusson.

  • A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Lefedve fél órát kelesztjük.

  • Lisztezett nyújtódeszkán kb. fél cm vastag téglalapot nyújtuk, mindkét oldaláról felhajtjuk. Kicsit lenyomkodjuk és lefedve még egy fél órát kelesztjük.

  • A megkelt tésztánkat kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét fél cm-enként bevagdossuk, kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük őket egy felvert tojással.

  • Előmelegített sütőben 180°C-on kb. fél óra alatt készre sütjük.

99 megtekintés
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2018 by Szabó Benedek. Proudly created with Wix.com