Mázas Fahéjas Csiga

Frissítve: máj 17


Hozzávalók:


A tésztához:

  • 2.5 dl tej

  • 2 db tojás

  • 60 dkg finomliszt

  • 30 g friss élesztő

  • 10 dkg vaj

  • 10 dkg cukor

  • 1 csipet só

  • 1-2 csipet kardamom

A töltelékhez:

  • 10 dkg vaj

  • 15 dkg barnacukor

  • 3 ek. fahéj

A mázhoz:

  • 25 dkg krémsajt

  • 15 dkg porcukor


Elkészítés:

  • A langyos cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és állni hagyjuk, amíg fel nem fut.

  • Egy nagyobb tálban összegyúrjuk a vajat, a tojásokat, a sót, cukrot, kardamomot, élesztős tejet és annyi lisztet, hogy a tészta lágy, de közben rugalmas is legyen. Hagyjuk letakarva 1 órát állni, amíg megkel.

  • Ha a tészta megkelt, kb. fél cm vastag téglalappá nyújtjuk. Először megkenjük a vajjal, utána rászórjuk a fahéjas cukrot. Szorosan feltekerjük, 5 cm vastag szeletekre vágjuk őket, majd vajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe elhelyezzük őket. További 20 percig kelesztjük letakarva.

  • 180°C-os előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz a teteje.

  • A krémsajtot a cukorral habosra verjük.

  • A mázat egyből ráöntjük a kész csigákra.

143 megtekintés
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2018 by Szabó Benedek. Proudly created with Wix.com