Meggyes Túró Rudi Szelet


Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg darált keksz

  • 12 dkg vaj

  • 6 ek cukor

  • 1,5 dl tej

  • 2 ek cukrozatlan kakaópor

A krémhez:

  • 6 dl tej

  • 5 ek búzadara

  • 25 dkg túró

  • 5 ek cukor

  • 1 db citrom (lereszelt héja)

  • 1 ek. keményítő

  • 1 tasak Buorbon vaníliás cukor

A tétejére:

  • 25 dkg bontott meggy

  • 10 dkg étcsokoládé

  • 1-1,5 dl tej

Elkészítés:

  • A kekszmorzsát összegyúrjuk a vajjal, a cukorral, a tejjel, a kakaóporral, és egy 26 cm-es pite vagy tortaformába egyengetjük, úgy hogy legyen pereme is.

  • A krémhez a tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk. Lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. A keményítőt egy picike hideg vízben feloldjuk és így keverjük hozzá a még meleg tejbegrízhez. Hagyjuk, hogy egy kicsit kihűljön.

  • A krémhez hozzákeverjük a túrót, és a citrom héját, majd a tésztára simítjuk. Rakjuk hűtőbe legalább egy órára, hogy megdermedjen.

  • A sütink tetejére rászórjuk a meggyet. A tejet felfórrósítjuk és a darabokra tört csokira öntjük, simára keverjük, és a meggy tetejére csorgatjuk.

132 megtekintés
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2018 by Szabó Benedek. Proudly created with Wix.com