Olasz Pizza

Frissítve: máj 17


Hozzávalók:

  • 50 dkg pizza liszt

  • 3 dl víz

  • 1 g élesztő

  • 1 ek. só

  • 1 tk. cukor

A szószhoz:

  • 1 doboz hámozott konzerv paradicsom

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 1 marék friss bazsalikom

  • 1 tk. cukor

  • 1 tk. só

Feltét:

  • Mozzarella sajt

  • Parmezán sajt

  • Olívaolaj

  • Friss bazsalikom



Elkészítés:

  • A 3 dl langyos vízbe keverjük bele az élesztőt és a teáskanálnyi cukrot.

  • A liszhez keverjük hozzá 1 evőkanányi sót. Ha már kicsit felfutott, akkor az élesztős vizet is öntsük hozzá.

  • 15-20 percig dagasszuk a tésztát, majd fél órát meleg, nedves konyharuhával letekarva kelsszük.

  • A tésztát osszuk négy egyenlő részre és formáljunk belőlük golyókat.

  • 4-6 órát meleg, nedves konyharuhával, letakarva kelsztjük a golyókat.

  • A paradicsomszósz hozzávalóit egy tálba összeöntjük és botmixerrel turmixoljuk.

  • A megkelt pizzagolyókat, kézzel kinyújtjuk (a videóban látható módon), NEM nyujtófával!

  • 2-3 evőkanál paradicsomszósszal megkenjük a pizzát, rászórjuk a kozkára vágott mozzarellát, reszelünk rá parmezánt.

  • 250°C-os sütőbe, légkeverésen 5 perc alatt aranybarnára sütjük.

  • Az elkészült pizzára friss bazsalikomot tépgedünk és meglocsoljük pár csepp olíva olajjal.




2672 megtekintés1 hozzászólás
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2018 by Szabó Benedek. Proudly created with Wix.com