Olasz Pizza
Frissítve: 2020. máj 17.

Hozzávalók:
50 dkg pizza liszt
3 dl víz
1 g élesztő
1 ek. só
1 tk. cukor
A szószhoz:
1 doboz hámozott konzerv paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 marék friss bazsalikom
1 tk. cukor
1 tk. só
Feltét:
Mozzarella sajt
Parmezán sajt
Olívaolaj
Friss bazsalikom
Elkészítés:
A 3 dl langyos vízbe keverjük bele az élesztőt és a teáskanálnyi cukrot.
A liszhez keverjük hozzá 1 evőkanányi sót. Ha már kicsit felfutott, akkor az élesztős vizet is öntsük hozzá.
15-20 percig dagasszuk a tésztát, majd fél órát meleg, nedves konyharuhával letekarva kelsszük.
A tésztát osszuk négy egyenlő részre és formáljunk belőlük golyókat.
4-6 órát meleg, nedves konyharuhával, letakarva kelsztjük a golyókat.
A paradicsomszósz hozzávalóit egy tálba összeöntjük és botmixerrel turmixoljuk.
A megkelt pizzagolyókat, kézzel kinyújtjuk (a videóban látható módon), NEM nyujtófával!
2-3 evőkanál paradicsomszósszal megkenjük a pizzát, rászórjuk a kozkára vágott mozzarellát, reszelünk rá parmezánt.
250°C-os sütőbe, légkeverésen 5 perc alatt aranybarnára sütjük.
Az elkészült pizzára friss bazsalikomot tépgedünk és meglocsoljük pár csepp olíva olajjal.