Padlizsános-Cukkinis Lasagne


Hozzávalók:

  • 1 padlizsán

  • 1 cukkini

  • 25 dkg lasagne tészta

  • 5 dl paradicsompüré

  • sajt ízlés szerint

  • olívalolaj

  • 5 dl tej

  • 2 ek. vaj

  • 2 ek. lisz

  • 2 gerezd fokhagyma

  • grillzöldség fűszerkeverék

  • só, bors, szerecsendió, oregánó, bazsalikom


Elkészítés:

  • A cukkinit hosszanti csíkokra vágjuk, megszórjuk grillzöldség fűszerkeverékkel, sóval, borssal és egy pici olajon, serpenyőben megsütjük. A padlizsánnal is így járunk el, de azt érdemes meghámozni, mert keserű lehet a héja.

  • A fokhagymát apróra vágjuk, olívaolaJon egy kicsit megpirítjuk, majd ráöntjük a paradicsompürét, sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal ízesítjük és pár perig főzzük.

  • A besamelhez a vajat egy lábasban felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és folyamatos keverés mellett pár másodpercig pirítjuk a lisztet. Lassanként hozzáadjuk a tejet és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Sóval, borssal és egy kis szerecsendióval ízesítjük.

  • Egy kisebb, magas falú tepsibe elkezdjük a rétegezést. Alulra mehet egy kis besamel, rá a tészta, paradicsomszósz, zöldségek, besamel és végül sajt. Addig rétegezzük, amíg el nem fogy minden. Kb. 180°C-os sütőben aranybarnára sütjük, friss bazsalikommal tálaljuk.

148 megtekintés
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2018 by Szabó Benedek. Proudly created with Wix.com