Spárgás-Túrós Pite

Frissítve: máj 14


Hozzávalók:


A tésztához:

  • 20 dkg liszt

  • 125 g margarin

  • 1 tojás

  • 1 csapott tk. só


A töltelékhez:

  • 40 dkg friss, vékony spárga

  • 25 dkg túró

  • 2-3 dl tejföl

  • 10 dkg reszelt sajt

  • 4 db tojás

  • fél citrom leve

  • 2 apróra vágott újhagyma

  • 3 gerezd reszelt fokhagyma

  • 2 csipet reszelt szerecsendió

  • só, bors ízlés szerint


Elkészítés:

  • A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk és 15-20 percre hűtőbe tesszük.

  • A spárgák, alsó fás részét levágjuk majd forró, sós vízben 5-7 percig főzzük. Kivesszük a vízből, meglocsoljuk citrmolével és megszórjuk egy kis sóval.

  • A tésztát vékonyra nyújtjuk és egy pite formába simítjuk. Villával megszurkáljuk az alját, sütőpírt rakunk rá és száraz lencsét, babot vagy más nehezéket rakunk rá, ami nem ég meg.

  • Előmelegített sütőben, légkeverésen 160°-on 15 perc alatt elősütjük a tésztát.

  • A töltelék hozzávalóit, a spárgán kívül egy tálba kikeverjük.

  • Az elősütött tésztáról leszedjuk a lencsét és a sütőpapírt. A tölteléket beleöntjük, majd a spárgát a tetejére halmozzuk.

  • Előmelegített sütőben 160-170°-on, légkeverésen kb. 40 percig sütjük.

52 megtekintés
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2018 by Szabó Benedek. Proudly created with Wix.com