Teljes kiörlésű Sörkifli
Frissítve: 2020. máj 17.

Hozzávalók:
50 dkg teljeskiörlésű tönkölyliszt
25 g friss élesztő
1 ek. só
1 kk. cukor
3,5 dl tej
1,5 dl napraforgóolaj
tojás a kenéshez
kömény/szezámmag a tetejére
Elkészítés:
A tejet langyosítsuk meg, majd morzsoljuk bele az élesztőt és keverjük hozzá a cukrot. Rakjuk félre, hogy felfusson
A lisztet öntsük egy tálba és keverjük hozzá a sót.
A száraz és nedves alapanyogak keverjük össze és gyúrjuk, míg megfelelő állagú tésztát nem kapunk.
1 órát meleg helyen pihentessük.
Tésztánkat nyújtsuk egy nagy körré és vágjuk 16 cikkre. A cikkeket kívülről befelé haladva tekerjük fel, majd kennjük meg őket tojással és szórjuk meg magvakkal vagy sajttal.
180°c-on 15-20 percig süssük.
Jó étvágyat! :)
318 megtekintés0 hozzászólás