Teljes kiörlésű Sörkifli

Frissítve: máj 17


Hozzávalók:

  • 50 dkg teljeskiörlésű tönkölyliszt

  • 25 g friss élesztő

  • 1 ek. só

  • 1 kk. cukor

  • 3,5 dl tej

  • 1,5 dl napraforgóolaj

  • tojás a kenéshez

  • kömény/szezámmag a tetejére

Elkészítés:

  • A tejet langyosítsuk meg, majd morzsoljuk bele az élesztőt és keverjük hozzá a cukrot. Rakjuk félre, hogy felfusson

  • A lisztet öntsük egy tálba és keverjük hozzá a sót.

  • A száraz és nedves alapanyogak keverjük össze és gyúrjuk, míg megfelelő állagú tésztát nem kapunk.

  • 1 órát meleg helyen pihentessük.

  • Tésztánkat nyújtsuk egy nagy körré és vágjuk 16 cikkre. A cikkeket kívülről befelé haladva tekerjük fel, majd kennjük meg őket tojással és szórjuk meg magvakkal vagy sajttal.

  • 180°c-on 15-20 percig süssük.

  • Jó étvágyat! :)


199 megtekintés
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2018 by Szabó Benedek. Proudly created with Wix.com