Vegán Almás Morzsasüti

Frissítve: máj 17


Hozzávalók:

  • 5 db alma

  • 2 ek. liszt

  • 5 ek, barna cukor

  • 2 tk. fahéj

  • 1 dl víz

  • 7 dkg liszt

  • 7 dkg zabpehely

  • 5 dkg margarin + a tepsi kikenéséhez

  • 1 tasak vaníliás cukor


Elkészítés:

  • Az almákat megtisztítjuk és vékony cikkekre daraboljuk.

  • A 2 ek. lisztet a barna cukorral és a fahéjjal összekeverjük, rászorjuk a feldarabolt almára és összeforgatjuk.

  • A lisztes, cukros almákat egy kisebb, kikent tesibe öntjük és egyenletesen eloszlatjuk. Ráöntjük az 1 dl vizet.

  • Felolvasztjuk a margarint.

  • A 7 dkg lisztet a zabpehellyel, vaníliás cukorrral és a felolvasztott margarinnal összekeverjük, majd rászorjuk az alma tetejére.

  • 170°C-on aranybarnára sütjük.

144 megtekintés
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2018 by Szabó Benedek. Proudly created with Wix.com