Vegán Bögrés Muffin Cukor és Gluténmentesen

Frissítve: máj 17



Hozzávalók:

  • 3 pohár zabpehely/zabliszt

  • 3 érett banán

  • 5 db kimagozott datolya

  • 1 pohár magok és aszalt gyümölcsök keveréke

  • étcsokoládé darabok ízlés szerint

  • 1 pohár növényi tej

  • 2 ek. darált lenmag

  • 3 tk. fahéj

  • 2 tk. sütőpor


Elkészítés:

A zabpelyhet és lenmagot ledaráljuk, majd egy tálba öntjök, hozzá adjuk a sütőport, fahéjjat, magokat, aszalt gyümölcsöt és a csokit (ezeket fel lehet kicsit darabolni ha akarjuk).

A banánokat a datolyákkal és a növényi tejjel leturmixoljuk.

A banánturmixot a száraz alapanyagokhoz öntjük és egyenletesen elkeverjük.

Papírral bélet muffin formákba adagoljuk a masszát, majd 170°C-on 30- 35 percig sütjük.


Ezeket a muffinokat főként reggelire ajánlom, mert a magok és a zab miatt sokáig eltelít és mivel nincs benne cukor, így nem okoz hirtelen, magas inzulin reakciót :)



90 megtekintés
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2018 by Szabó Benedek. Proudly created with Wix.com