Vegán bolognai spagetti
Frissítve: 2020. máj 17.

Hozzávalók:
15 dkg vörös lencse (beáztatva)
fél vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
1 doboz konzer paradicsom
1 konzerves doboz víz
2 dl paradicsompüré
1 db sárgarépa (megtisztítva, lereszelve)
bazsalikom ízés szerint
oregánó ízlés szerint
2-3 karika chili (elhagyható)
1 marék friss bazsalikom
só
bors
20 dkg durum spagetti
pirított napraforgómag vagy sörélesztő pehely
Elkészítés:
A hagymákat vágjuk apróra, olívaolajon, kis lángon kezdjük el pirítani és adjuk hozzá a lereszel sárgarépát is. Sózzuk, borsozzuk és 5 percig pirítjük.
A hagymás répához öntsük hozzá a leszűrt vöröslencsét, adjuk hozzá a paradicsomot, paradicsompürét, vizet, fűszereket, kívéve a friss bazsalikomot.
Lefedve 20-30 percig kis lángon főzzük.
A durum spagettit sós, lobogó vízbe kifőzzük.
Ha elkészült a ragu házzátépgedjük a maréknyi friss bazsalikomot.
Pirított napraforgómaggal vagy sörélesztő pehellyel tálaljuk.