Vegán bolognai spagetti

Frissítve: máj 17


Hozzávalók:

  • 15 dkg vörös lencse (beáztatva)

  • fél vöröshagyma

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 2 ek. olívaolaj

  • 1 doboz konzer paradicsom

  • 1 konzerves doboz víz

  • 2 dl paradicsompüré

  • 1 db sárgarépa (megtisztítva, lereszelve)

  • bazsalikom ízés szerint

  • oregánó ízlés szerint

  • 2-3 karika chili (elhagyható)

  • 1 marék friss bazsalikom

  • bors

  • 20 dkg durum spagetti

  • pirított napraforgómag vagy sörélesztő pehely



Elkészítés:

  • A hagymákat vágjuk apróra, olívaolajon, kis lángon kezdjük el pirítani és adjuk hozzá a lereszel sárgarépát is. Sózzuk, borsozzuk és 5 percig pirítjük.

  • A hagymás répához öntsük hozzá a leszűrt vöröslencsét, adjuk hozzá a paradicsomot, paradicsompürét, vizet, fűszereket, kívéve a friss bazsalikomot.

  • Lefedve 20-30 percig kis lángon főzzük.

  • A durum spagettit sós, lobogó vízbe kifőzzük.

  • Ha elkészült a ragu házzátépgedjük a maréknyi friss bazsalikomot.

  • Pirított napraforgómaggal vagy sörélesztő pehellyel tálaljuk.

224 megtekintés
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2018 by Szabó Benedek. Proudly created with Wix.com