Vegán Kakaós Csiga
Frissítve: 2020. máj 17.

Hozzávalók:
60 dkg finomliszt
3 dl növényi tej
1 ek. agar-agar
4-5 ek. víz
3 g élesztő
1 csipet só
2 ek. cukor
10 dkg margarin
1 zacskó van. cukor
A krémhez:
15 dkg. margarin
8 ek. holland kakaópor
6-8 ek. cukor
Elkészítés:
A növényi tejet langyosítsuk meg, adjuk hozzá az 2 ek. cukrot és a vaniliás cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt.
Az agar-agar-t 4-5 ek. vízzel keverjük össze (tojás állagú legyen).
A liszthez szórjunk egy csipet sót, majd adjuk hozzá a margarint, agar-agar-t és az élsztős növényi tejet.
10-15 perc alatt sima tésztát gyúrunk belőle.
Letakarva, meleg helyen egy óráig kelesztjük.
A krém hozzávalóit gőz felett egy tálban kikeverjük (nem olvasszuk fel teljesen a margarint), jól kenhető de nem túl folyós krémet kell, hogy kapjunk.
A megkelt tésztát nyújtsuk téglalappá és egyenletesen kenjük rá a krémet.
A tésztánkat sodorjuk fel egy rúddá és vágjunk két ujjnyi vastag szeleteket.
A csigákat helyezük sütőpapírral bélelt tepsibe, lapogassuk le egy kicsit őket, majd fedjük le és még egyszer kelesszük fél óráig.
Kenjük meg a csigákat olvasztott kókuszolajjal, 180°c-on, előmelegített, légkeveréses sütőben, 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket.