Vegán Kakaós Csiga

Frissítve: máj 17




Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt

  • 3 dl növényi tej

  • 1 ek. agar-agar

  • 4-5 ek. víz

  • 3 g élesztő

  • 1 csipet só

  • 2 ek. cukor

  • 10 dkg margarin

  • 1 zacskó van. cukor


A krémhez:

  • 15 dkg. margarin

  • 8 ek. holland kakaópor

  • 6-8 ek. cukor



Elkészítés:

  • A növényi tejet langyosítsuk meg, adjuk hozzá az 2 ek. cukrot és a vaniliás cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt.

  • Az agar-agar-t 4-5 ek. vízzel keverjük össze (tojás állagú legyen).

  • A liszthez szórjunk egy csipet sót, majd adjuk hozzá a margarint, agar-agar-t és az élsztős növényi tejet.

  • 10-15 perc alatt sima tésztát gyúrunk belőle.

  • Letakarva, meleg helyen egy óráig kelesztjük.

  • A krém hozzávalóit gőz felett egy tálban kikeverjük (nem olvasszuk fel teljesen a margarint), jól kenhető de nem túl folyós krémet kell, hogy kapjunk.

  • A megkelt tésztát nyújtsuk téglalappá és egyenletesen kenjük rá a krémet.

  • A tésztánkat sodorjuk fel egy rúddá és vágjunk két ujjnyi vastag szeleteket.

  • A csigákat helyezük sütőpapírral bélelt tepsibe, lapogassuk le egy kicsit őket, majd fedjük le és még egyszer kelesszük fél óráig.

  • Kenjük meg a csigákat olvasztott kókuszolajjal, 180°c-on, előmelegített, légkeveréses sütőben, 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket.


975 megtekintés
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2018 by Szabó Benedek. Proudly created with Wix.com