Vegán Paradicsomos Töltött Paprika
Frissítve: 2020. máj 17.

Hozzávalók:
5-6 darab gomba
6-7 darab paprika
1l paradicsompüré
20 dkg rizs
2 ek. cukor
1 fél fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dl víz
só, bors, szárított oregánó, majoranna és bazsalikom
friss bazsalikom
Elkészítés:
Sós vízben megfőzzük a rizst, közben a felszeletelt gombákat, egy gerezd fokhagymával és egy csipet majorannával, kevés olajon megpirítjuk.
A rizst és a pirított gombát összekeverjük.
Fokhagymát és a vöröshagymát vágjuk fel, egy nagyobb lábasban, kis olajon kezdjük el pirítani. Ha már üvegesre pirult a hagyma, öntsük hozzá a paradicsomopürét és a fél liter vizet. Sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal és két ek. cukorral ízesítsük.
A paprikák végét levágjuk, kimagozzuk, majd beletöltjük a gombás-rizses tölteléket. Jól nyomkodjuk bele, hogy főzés közben ne essen szét.
A megtöltött paprikákat helyezzük a paradicsompürébe, kis lángon legalább fél órát főzzük. Mikor elkészül, friss bazsalikommal szórjuk meg.