Vegán Paradicsomos Töltött Paprika

Frissítve: máj 17


Hozzávalók:

  • 5-6 darab gomba

  • 6-7 darab paprika

  • 1l paradicsompüré

  • 20 dkg rizs

  • 2 ek. cukor

  • 1 fél fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 5 dl víz

  • só, bors, szárított oregánó, majoranna és bazsalikom

  • friss bazsalikom



Elkészítés:

  • Sós vízben megfőzzük a rizst, közben a felszeletelt gombákat, egy gerezd fokhagymával és egy csipet majorannával, kevés olajon megpirítjuk.

  • A rizst és a pirított gombát összekeverjük.

  • Fokhagymát és a vöröshagymát vágjuk fel, egy nagyobb lábasban, kis olajon kezdjük el pirítani. Ha már üvegesre pirult a hagyma, öntsük hozzá a paradicsomopürét és a fél liter vizet. Sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal és két ek. cukorral ízesítsük.

  • A paprikák végét levágjuk, kimagozzuk, majd beletöltjük a gombás-rizses tölteléket. Jól nyomkodjuk bele, hogy főzés közben ne essen szét.

  • A megtöltött paprikákat helyezzük a paradicsompürébe, kis lángon legalább fél órát főzzük. Mikor elkészül, friss bazsalikommal szórjuk meg.

82 megtekintés
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2018 by Szabó Benedek. Proudly created with Wix.com