Vegán Sütőtökös Pirított Gnocchi
Frissítve: 2020. máj 17.

Hozzávalók:
2 közepes krumpli
50 dkg sütőtök
1 ek. só
30 dkg liszt
+ liszt a nyújtáshoz
2 csipet oregánó vagy más fűszer
pár ek. olívaolaj
fokhagyma ízlés szerint
petreszelyem ízlés szerint
Elkészítés:
A krumplit és a tököt meghámozzuk, majd egyhén sós vízben puhára főzzük őket.
Ha megfőttek, akkor egy konyharuhába rakjuk és kinyomjuk belőlük a felesleges vizet.
Egy nagy tálba tesszük a masszát, hozzá adjuk a lisztet, sót és összegyúrjuk egy puha tésztává (lehet kicsit ragacsos lesz).
Egy nagy lábasban egyhén sós vizet forralunk.
A tésztából kígyókat nyújtunk, amikből kb. 2 cm-es darabokat vágunk. Én még villával kicsit beléjük nyomtam, de ez elhagyható :)
A forrásban lévő vízbe dobjuk a gnocchikat (egyszerre nem sokat), ha feljönnek a víz tetejére, akkor kis szűrővel lehalásszuk őket és hideg vízzel leöblítjük.
Egy serpenyőben pár evőkanál olívaolajon, apróra vágott fokhagymát kezdünk párolni, hozzáadjuk a gnocchi-t, az oregánót és kicsit lepirítjuk. Megszórjuk egy kis petrezselyemmel és tálaljuk.