Vegán Sütőtökös Pirított Gnocchi

Frissítve: máj 17


Hozzávalók:

  • 2 közepes krumpli

  • 50 dkg sütőtök

  • 1 ek. só

  • 30 dkg liszt

  • + liszt a nyújtáshoz

  • 2 csipet oregánó vagy más fűszer

  • pár ek. olívaolaj

  • fokhagyma ízlés szerint

  • petreszelyem ízlés szerint


Elkészítés:

  • A krumplit és a tököt meghámozzuk, majd egyhén sós vízben puhára főzzük őket.

  • Ha megfőttek, akkor egy konyharuhába rakjuk és kinyomjuk belőlük a felesleges vizet.

  • Egy nagy tálba tesszük a masszát, hozzá adjuk a lisztet, sót és összegyúrjuk egy puha tésztává (lehet kicsit ragacsos lesz).

  • Egy nagy lábasban egyhén sós vizet forralunk.

  • A tésztából kígyókat nyújtunk, amikből kb. 2 cm-es darabokat vágunk. Én még villával kicsit beléjük nyomtam, de ez elhagyható :)

  • A forrásban lévő vízbe dobjuk a gnocchikat (egyszerre nem sokat), ha feljönnek a víz tetejére, akkor kis szűrővel lehalásszuk őket és hideg vízzel leöblítjük.

  • Egy serpenyőben pár evőkanál olívaolajon, apróra vágott fokhagymát kezdünk párolni, hozzáadjuk a gnocchi-t, az oregánót és kicsit lepirítjuk. Megszórjuk egy kis petrezselyemmel és tálaljuk.

129 megtekintés
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2018 by Szabó Benedek. Proudly created with Wix.com