Vegán Sütőtökös "Sajttorta"
Frissítve: 2020. máj 17.

Hozzávalók:
A sütőtökös krémhez:
1 kg. sütőtök (meghámozva legyen 1 kg.)
1 tk. fahéj
1 tk. mézeskalács fűszerkeverék
2 ek. cukor
1 citrom héja
A grízes krémhez:
100 g búzadara (fél bögre)
7 dl édesített nővényi tej
3-4 ek. cukor
1 zacskó vaníliás cukor
Elkészítés:
A meghámozott, feldarabolt sütőtököt, annyi vízben, hogy ellepje főzzük puhára.
A megfőtt sütőtököt szűrjük le és egy konyharuha segítségével nyomkodjuk ki belőle a felesleges vizet.
A többi hozzávalót is adagoljuk hozzá, majd egy botmixerrel turmikoljük össze.
A grízes krém hozzávalóit öntsük össze egy lábasba és folyamatos keverés mellet főzzük addig, amíg meg nem szívja magát és be nem sűrűsödik.
A tortaformánk aljára kenjük a tejberíz felét, majd hagyjuk megdermedni. A sütőtökös krém felét kenjük a grízes rétegre. Ezt ismételjük meg újból.
180°C-on 30-35 perc alatt készre sütjük.
Mielőtt kiszednénk a formából, várjük meg, hogy teljesen kihűljön.