Vegán Sütőtökös "Sajttorta"

Frissítve: máj 17


Hozzávalók:


A sütőtökös krémhez:

  • 1 kg. sütőtök (meghámozva legyen 1 kg.)

  • 1 tk. fahéj

  • 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék

  • 2 ek. cukor

  • 1 citrom héja

A grízes krémhez:

  • 100 g búzadara (fél bögre)

  • 7 dl édesített nővényi tej

  • 3-4 ek. cukor

  • 1 zacskó vaníliás cukor



Elkészítés:

  • A meghámozott, feldarabolt sütőtököt, annyi vízben, hogy ellepje főzzük puhára.

  • A megfőtt sütőtököt szűrjük le és egy konyharuha segítségével nyomkodjuk ki belőle a felesleges vizet.

  • A többi hozzávalót is adagoljuk hozzá, majd egy botmixerrel turmikoljük össze.

  • A grízes krém hozzávalóit öntsük össze egy lábasba és folyamatos keverés mellet főzzük addig, amíg meg nem szívja magát és be nem sűrűsödik.

  • A tortaformánk aljára kenjük a tejberíz felét, majd hagyjuk megdermedni. A sütőtökös krém felét kenjük a grízes rétegre. Ezt ismételjük meg újból.

  • 180°C-on 30-35 perc alatt készre sütjük.

  • Mielőtt kiszednénk a formából, várjük meg, hogy teljesen kihűljön.


134 megtekintés
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2018 by Szabó Benedek. Proudly created with Wix.com