Zöldségkrém, Zakuszka

Frissítve: máj 17


Hozzávalók:

  • 5 paprika

  • 5 paradicsom

  • 1 padlizsán

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1-2 gerezd fokhagyma

  • Só, bors

  • Friss bazsalikom

  • Olívaolaj



Elkészítés:


  • A hagymákst és a paprikát felvágjuk, majd egy kis olívaolajon megpirítjuk, közben meghámozzuk és felkockázzuk a padlizsánt is.

  • Ha egy kicsit megpirúlt a paprikánk, akkor hozzáadjuk a padlizsánt és a durvára vágott paradicsomot is. Sóval, borssal és egyéb szimpatikus fűszerrel ízesítjük.

  • 15 percet lefedve pároljuk.

  • Negyed óra után levesszük a fedőt és addig főzzük, amíg el nem fő a felesleges leve.

  • Mikor elkészült levesszük a gázról, egy tálba öntjük, hozzá adunk egy maréknyi friss bazsalikomot, majd botmixerrel leturmixoljuk.

  • Kis üvegekbe töltjük, a tetejére olívaolajat öntünk.

76 megtekintés
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2018 by Szabó Benedek. Proudly created with Wix.com